Sensi-therapie

Sensi-therapie is een therapie om sensitieve (gevoelige) mensen met klachten van verschillende aard te behandelen. Zoals sociaal-emotionele, psychologische of fysieke klachten.
Gemoedstoestanden zoals angst, neerslachtigheid, of trauma’s kunnen ziektes veroorzaken of een genezing in de weg staan.
Met de therapie worden de emotionele blokkades die ten grondslag liggen aan de klachten doorbroken. Het doorbreken van deze blokkades zorgt ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans komt zodat de bestaande klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De behandelingen zijn gericht op de mens in zijn totaliteit.

Bijvoorbeeld:

 • Burn-out
 • Stress of vermoeidheid
 • Depressiviteit
 • Hooggevoeligheid
 • Faalangst
 • ADHD/ADD
 • Allergieën
 • Chronische lichamelijke klachten
 • Verstoord voedingspatroon etc.

Nieuwetijdskinderen

Kinderen zijn tegenwoordig meer bewust en nemen steeds vaker hun eigen intuïtieve gevoel als uitgangspunt voor hun handelen.
Zij voelen emoties en verdriet van anderen sterk aan. Zij vertonen hierdoor ander gedrag in de omgang met hun ouders, leraren en de mensen in hun omgeving. Middels de Sensi-therapie kunnen zij, op natuurlijke wijze, beter in hun vel komen te zitten.
Dit is essentieel voor een gelukkige toekomst. Voor hooggevoelige volwassenen wordt de term HSP (Hoog sensitief persoon) vaak gebruikt.

De essentie van de behandeling berust op een aantal hoofdzaken:

– het opsporen van de kern van het probleem
– indien mogelijk, de cliënt bewust maken van de ermee samenhangende emoties
– het toepassen van een specifieke behandeling om de oorzaak aan te pakken
Het behandelplan van de Sensi-therapie is eenvoudig en doeltreffend.
Voor iedereen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
Dit gebeurt met behulp van een biosensor.
Welke behandelingen nodig zijn blijkt na het uitmeten volgens een meetprotocol.

Behandelingen kunnen bestaan uit:

 

 • Drukpuntmassage
 • Holistic Pulsing
 • Lichaamsmassage
 • Voetreflexmassage
 • Emotional Freedom Techniques
 • Reiki
 • Allergieën meten
 • Uitgemeten dieet
 • Orthomoleculair
 • Bloesem- en edelsteenremedies
 • Edelsteentherapie

 

Onderstaand treft u een omschrijving aan van de verschillende behandelingsmethoden

Drukpuntmassage

Een behandelmethode die 3000 jaar geleden in China al succesvol werd toegepast. Via gedoseerde druk op bepaalde meridiaanpunten, werken we aan de achterliggende thema’s die voor jou van belang kunnen zijn en blokkades worden opgeruimd. Zo wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam hersteld. Ziekte en onbalans kunnen op deze manier uiterst effectief worden aangepakt.

Holistic Pulsing

Een zachte, respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een speelse, ritmische manier in beweging wordt gebracht. Dit kan ondersteunend werken bij o.a.: vermoeidheid, stress, weinig energie, etc. Tijdens deze behandeling houd je de kleren aan.

Hotstone Lichaamsmassage

Deze massage werkt uitstekend bij spanning, stress en spierpijn. Het is ontgiftend, pijnverlichtend en aardend.
HotStone Massage is een massage met warme lavastenen. De verwarmde stenen worden verdeeld over het lichaam. Tegelijkertijd wordt een ander deel van het lichaam zacht gemasseerd met de stenen en warme olie. Voor deze massage wordt een aparte afspraak met je gemaakt i.v.m. de voorbereiding van de stenen.

h1>Voetreflexmassage Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Door het masseren van de reflexpunten op de voeten worden de zenuwuiteinden schoongemaakt en de energietoevoer naar de organen e.d. herstelt.

EFT-emotional freedom technique

Sommige mensen kiezen ervoor EFT te gebruiken om alleen hun grootste probleem te overwinnen, anderen grijpen het met beide handen aan en integreren het volledig in hun leven. Ze passen het toe op alles wat hun frustreert, ontmoedigt, teleurstelt, verdrietig, nerveus of angstig maakt.
Alle negatieve emoties zijn verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Het kloppen op specifieke energiepunten heeft vaak een enorme invloed op het verhelpen van deze problemen. Dit kan nuttig zijn bij angst, schuld, verdriet en trauma’s en fobieën.

Reiki

Bij Reiki wordt energie via de handen van de gever naar de ontvanger gestuurd. Reiki werkt zowel op lichamelijk- als geestelijk niveau. Iemand met lichamelijke klachten is in onbalans. Door een Reiki behandeling breng je het lichaam weer in balans. Reiki brengt de chakras en energievelden rondom je lichaam in balans en verlicht fysieke en emotionele klachten.

Allergieën & Diëten

Door voeding te eten waar je overgevoelig voor bent overbelast je vaak jarenlang je lichaam. Met de bio-sensor wordt getest of je gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Door deze (tijdelijk) niet meer te eten geeft het vaak al een verbetering van allerlei klachten.

Een tijdelijk dieet brengt het voedingspatroon weer in balans, hetgeen een positieve gedragsverandering teweeg kan brengen. Afgestemde voedingsmiddelen zorgen ervoor dat er geen ‘extra gifstoffen’ in het lichaam meer bijkomen.

Voor een optimale gezondheid moet het lichaam beschikken over belangrijke bouwstoffen. Door het gebruik van extra vitaminen of mineralen kunnen tekorten worden aangevuld. Alle preparaten die ik voorschrijf zijn vrij verkrijgbaar in Nederland en kunnen geen gevaar opleveren.

Bloesem- en edelsteenremedies

De natuurlijke remedies (druppels) helpen gevoelens en emoties in balans te krijgen en zijn tevens een goed hulpmiddel om oude gedragspatronen te doorbreken.

Edelsteentherapie

Een edelsteenlegging op en rond het lichaam of het dragen van een edelsteen kan ondersteunend zijn bij verschillende processen.

Voor (nog) meer informatie kun je onderstaande sites raadplegen:

www.sensicure.nl

www.opvoeden.org

Sensi-therapie kan samen gaan met bestaande therapieën en medicijnen voorgeschreven door reguliere (huis)artsen en/of hulpverlening.

 

Wat kost Sensi-therapie u?

De eerste behandeling duurt ongeveer 2,5 uren. De vervolgbehandelingen zijn doorgaans 1,5 uur. Uit ervaring is gebleken dat je bij Sensi-therapie meestal voldoende hebt aan 3 tot 4 behandelingen.Prijs per uur: zie tarieven. Dit is exclusief eventueel voorgestelde remedies, edelstenen en voedingssupplementen. De voedingssupplementen zijn vrij verkrijgbaar bij een reformhuis/gezondheidswinkel of kunnen via mij gedoseerd worden besteld en thuisbezorgd.

Sensi-therapie wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. PGB (Persoons Gebonden Budget) is soms mogelijk. Kijk voor de voorwaarden op

www.pgb.nl