Voetreflexologie

Voetreflexmassage werd al 3000 jaar geleden als therapie toegepast in landen als Egypte, China en India. Men had toen al ontdekt dat via reflexpunten op onder andere de voeten de organen en de weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.
De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten.
Door het masseren van de reflexpunten maak je de zenuwuiteinden weer schoon en de energiebanen weer vrij waardoor de energietoevoer naar de organen e.d. herstelt.
Tevens kun je een bepaald orgaan stimuleren of kalmeren. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruist, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer.
Het doel van de reflexologie is om de harmonie weer te herstellen.
Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.

De Voetreflexmassage door mij gegeven:

Liggend op een behandeltafel, met rustige muziek op de achtergrond, masseer ik met zachte hand de reflexzones op en onder je voeten. Ieder mens is uniek en ik pas de manier van aanraken aan wat bij jou past. Ook hele zachte aanraking kan enorm diep doorwerken wanneer het met volle aandacht en aanwezigheid gedaan wordt.
Tijdens het masseren gebruik ik een massage-olie.
Mijn eerste doel is om je heerlijk te laten ontspannen en tot jezelf te komen.
Ik stel geen diagnose maar ik kan je wel helpen om negatieve energie weg te nemen en ruimte geven om weer “fris” aan de slag te gaan. Deze voetmassage zorgt er voor dat je weer met beide benen op de grond komt te staan.

Een voetmassage kan je helpen wanneer je moe bent, gestrest bent, je niet lekker in je vel zit, je spieren gespannen zijn of wanneer je uit balans bent. Ook bij lichamelijke pijnklachten kan een voetreflexmassage heel effectief zijn. Het helpt de doorbloeding stimuleren en lymfevocht afvoeren. Door het masseren wordt de energiestroom bevorderd en kunnen afvalstoffen je lichaam sneller verlaten, hierdoor krijg je weer nieuwe energie.

Een voetmassage duurt ongeveer 60 minuten en kan gecombineerd worden met andere geneeswijzen, al staat het prima op zichzelf.
Kosten: zie tarieven.
Kadobon verkrijgbaar.